IT-bedrijf Topicus initieert event om invulling te geven aan regionale samenwerkingen in de zorg

Op dinsdag 4 juni 2024 vindt de eerste editie plaats van het zorgevent Slim samenwerken in de zorg plaats. Om de noodzakelijk (digitale) transformatie verder vorm te geven is er vanuit de zorgsector behoefte om bestuurders en beleidsmakers in de zorg bij elkaar te brengen. Daarom organiseert softwareleverancier Topicus samen met andere partners uit de zorg het event Slim samenwerken in de zorg. 


Softwaretechnologie en data zijn een steeds belangrijker onderdeel van zorg in Nederland. Het zorgevent Slim samenwerken in de zorg staat stil bij nieuwe innovaties en ontwikkelingen in de zorg, waaronder Artificial Intelligence (AI), spraakherkenning en machine learning. Ook schijnt het licht op de praktische gevolgen en het succesvol implementeren van het Integraal Zorgakkoord (IZA) in de regionale gezondheidszorg. Daarnaast krijgen de nieuwste zorginnovaties een podium om hun software-oplossingen voor de zorg te pitchen. Tijdens deze eerste editie bij Green Village in Nieuwegein worden ruim 150 bestuurders en beleidsmakers in de eerste en tweedelijnszorg verwacht.

“Nederlandse zorginnovaties verdienen een podium waarmee zij bestuurders uit de gezondheidszorg kunnen inspireren. Regionale samenwerkingen bieden grote kansen voor zorgprofessionals om processen en dienstverlening te vernieuwen, zodat de zorg betaalbaar en toegankelijk blijft.”

Douwe Jippes, co-founder en managing partner bij Healthy.Capital.

Zorginnovaties krijgen een podium

Begin dit jaar is er een oproep uitgezet voor nieuwe zorginnovaties. Hiermee biedt het event een kans om als organisatie een zorginnovatie onder de aandacht te brengen. Juryleden Douwe Jippes, co-founder en managing partner bij Healthy.Capital, Rosa Scherjon, directeur van Topicus.Healthcare, en Jorien Esser, programmanager zorginnovatie bij CZ, selecteren vier zorginnovaties die kans maken op een boost om sneller te groeien en impact te maken binnen de zorgsector. Binnenkort worden de geselecteerde zorginnovaties bekend gemaakt.

“Als Topicus bieden wij een platform in de regionale gezondheidszorg. Met behulp van ons netwerk in de eerste- en tweedelijnszorg brengen we onder andere regionale huisartsenorganisaties en de acute zorg samen. Met dit zorgevent bieden we een open kennisplatform om samen de zorg vorm te geven voor nu en in de toekomst."

Rosa Scherjon, directeur Topicus.Healthcare

De toekomst

Slim samenwerken in de zorg is geïnitieerd door Topicus. Wilt u meer weten of graag aanwezig zijn bij hét zorg event van 2024? Neem contact op met uw contactpersoon of relatie van Topicus. 

In de toekomst kunnen andere organisaties in de zorg verder bij dragen aan de organisatie en inhoud van het event om zo nog slimmer samen te werken in de zorg.



Over Topicus in de zorg

Optimale zorg, dat is het streven. Dat betekent goede, toegankelijke maar ook betaalbare zorg. Voor patiënten. Maar ook voor zorgverleners en mantelzorgers. Het delen van informatie is hiervoor cruciaal. De technische oplossingen van Topicus zorgen voor een veilige en snelle uitwisselingen van gegevens, creëren inzicht en verbeteren de samenwerking. Hiermee levert Topicus een bijdrage aan optimale zorg.


Over Healthy.Capital

Healthy.Capital biedt een internationaal netwerk voor startups in digital health. Met verschillende expertises en nieuwe perspectieven helpt Healthy.Capital startups op een andere manier naar de markt kijken en groeien. Healthy.Capital investeert en creëert een gezond ecosysteem voor digitale zorg. 


Over CZ 

CZ groep is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Hun missie: zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk houden voor iedereen.