AI voor slimme en efficiënte capaciteitsplanning op de HAP? Meld je aan voor het webinar!

We kunnen er niet meer omheen: AI. Ook voor kortere wachttijden en personeelstekorten op de HAP biedt het oplossing. Devise, onderdeel van Topicus, ontwikkelde een nieuwe tool op basis van machine learning. Deze tool wordt nu getest door diverse huisartsenspoedposten in een proof of concept. “We zitten momenteel in de laatste fase. De komende maanden bieden we deze tool aan bij andere huisartsenspoedposten,’’ aldus Tom Berger, directeur van Devise. Om je alvast mee te nemen in deze tool geeft Devise een webinar ‘Zet AI in voor slimme en efficiënte capaciteitsplanning op de HAP’.   


Machine learning sluit capaciteit aan op zorgvraag 

De nieuwe tool, HAP Analytics, zorgt voor continue monitoring van de werkdruk van de triagisten en optimaliseert met behulp van machine learning (een onderdeel van AI) het dienstrooster om aan te sluiten bij de verwachte drukte op de huisartsenspoedpost. Hierdoor kan de HAP een team triagisten optimaal inzetten voor de beste aansluiting met de zorgvraag (van morgen). Ook zijn specifieke scenario’s met betrekking tot wachttijden, servicelevels en beschikbare capaciteit eenvoudig door te berekenen. 

 

Het resultaat 

  • Kortere wachttijden voor patiënten 
  • Kostenbesparing door een efficiëntere inzet van personeel 
  • Betere beslissingen en heldere communicatie over de ingezette capaciteit  
  • Een beter begrip van de relatie tussen rooster en bereikbaarheid  

 

Proof of concept in volle gang 

De algoritmiek, zoals machine learning modellen, zijn toegepast en doorontwikkeld tijdens een pilot met zes huisartsenspoedposten. Tijdens deze pilot zijn de slimme modellen van Topicus en Devise in een product gevat die zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van een HAP. 

  

Meld je aan voor het webinar  

In het webinar ‘Zet AI in voor slimme en efficiënte capaciteitsplanning op de HAP’ nemen we je mee in de nieuwe tool en de toegevoegde waarde hiervan voor de HAP.   

Meld je hier aan voor een van de volgende data: 

  • Donderdag 4 april 2024, 11.00 uur 
  • Maandag 8 april 2024, 15:00 uur 
  • Maandag 15 april 2024, 15:00 uur 
  • Donderdag 18 april 2024, 13:30 uur 

 

Wat kom je te weten? 

  • Wat machine learning nu precies is en hoe dit wordt ingezet voor een betere capaciteitsplanning op de HAP.  
  • Hoe deze tool zorgt voor een slimme inzet van de capaciteit en het daarmee efficiënter in kunt richten.  
  • Hoe je betere beslissingen kunt nemen over de ingezette capaciteit en hierover duidelijker kunt communiceren met behulp van data.   

 

Topicus en Devise 

HAP Analytics is een product van Topicus en Devise. Sinds 2022 is Devise een onderdeel van Topicus in de Zorg en werken zij samen om met behulp van data-analyse en simulaties de acute zorg slimmer te organiseren. Het doel is om goede, tijdige zorg te leveren onder een normale werkdruk voor zorgprofessionals.  

 

Meer weten? 

Wil je weten hoe HAP Analytics voor jouw huisartsenspoedpost van toegevoegde waarde kan zijn? Neem contact op met Tom.Berger@topicus.nl.